A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. szeptember 12., vasárnap

És amiben évek óta nem történik semmi


Ócsa vízelvezetési gondokkal küzd.
Városi ragra emelkedését nem követte oly léptékű fejlődés, mint az elvárható lett volna, vagy mint a környező településeken tapasztalható.

A korábbi falusi környezet igaz, részben megváltozott, de nem jó irányba. A korábbi árkolások összeköttetései nagyrészt megszakadtak, másutt eltűntek. Sok helyütt meg ki sem épültek. Így jelenleg a város komoly felszíni vízelvezetési problémákkal küzd. Erről a városvezetés, is tud, ha máshonnan nem, a lakók bejelentései, panaszai alapján. A gond tehát ismert az önkormányzat előtt. A megoldás is, miszerint ahol nincs közúti csatorna, ott árkolással kel védekezni a leeső csapadékvizekkel szemben. A közutak mentén csatornát, vagy árkot kell létesíteni, védve ezzel az utat és az út mentén lévő házakat, portákat.
A hivatal azonban nem tett semmit. A régi árokrendszert hagyta megcsonkítani az átereszeket, ahol még megmaradt, nem ellenőrizte. Így ezek megkoptak, részben eltűntek. Az új utak mentén és az új parcellázású építési telkekhez, ebben már nem is gondolkodtak.

Hagyták magára a dolgot. Ezért számos városlakónak nagy bosszúságot okoztak ebbéli hanyagságukkal. Sorsukra hagyták a helyieket.

Hagyták a telkekre bezúdulni az áradatot azzal, hogy nem gondoskodtak a megfelelő vízelvezetésről. Nem hogy csatornát, árkot sem építettek, fejlesztettek évek óta.

Legyünk őszinték, nem gondos gazda módjára kezelik a településünket.

Az alpolgármester többször is ígéretet tett, hogy amint lehetőség lesz pályáznak. Ez azonban már más hiányosságokkal kapcsolatosan is elhangzott a szájából. A tapasztalatok, a valóság mindig rácáfolt ezekre. Nekünk ezek a kijelentések valahogy soha nem bizonyultak igaznak.
Ócsa városvezetése elfáradt, leült, érdemben nem tesz semmit, - Újhartyánnal ellentétben máig nem pályázott belterületi csapadékvíz-elvezetés és gyűjtésre.
Olyan, mintha nem is törődnének velünk.
Nekik nem fontos?
Őket nem érdekli? - nem itt élnek.

Ezért ilyenek az állapotok. A képek magukért beszélnek.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése