A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. szeptember 3., hétfő

15 milliót meghaladó jóváhagyott állami támogatás az ócsai focinak ( - hova jut)

Pest megye sportszervezeteit 4 milliárd forint közvetett állami támogatás is segíti a kormány által bevezetett, látvány-csapatsportágakat támogató társasági adókedvezményeknek köszönhetően. 

A sport támogatása kiemelt társadalmi célok megvalósulásához járul hozzá. A sport magatartásmintát nyújt a fiatal nemzedékeknek, segíti a gyermekek és fiatalok személyiségfejlődését; az egészségmegőrzés pillére.

A látvány-csapatsportágak (jégkorong, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, vízilabda) támogatásával kapcsolatos társasági adókedvezmény (TAO) rendszerének bevezetésével a kormány a magyar sport finanszírozási rendszerében új forrást nyitott. Az ebből a forrásból származó támogatásokat a szervezetek utánpótlás-neveléssel, képzéssel, versenyeztetéssel összefüggő feladatok ellátásához, biztonsági követelmények teljesülését szolgáló infrastruktúra-fejlesztésekhez, tárgyi eszköz beruházásokhoz, felújításokhoz, valamint meghatározott feltételekkel személyi jellegű ráfordításokra használhatják fel.

Az új konstrukció által támogatott sportlétesítmény-fejlesztések közvetlen kedvezményezettjei az önkormányzatok, hiszen az érintett sportágak tevékenységének helyet adó létesítmények mintegy 75 százaléka önkormányzati tulajdonban van. (A hivatásos sportszervezetek jellemzően bérleti szerződéssel használják ezeket a sportlétesítményeket.)

A Pest megyei egyesületekhez a 2011/2012-es támogatási időszakban a sikeres pályázatok révén – személyi jellegű ráfordítások, tárgyi eszköz beruházás, utánpótlás-nevelési feladatok ellátása, képzések és közreműködői költségek jogcímen - összességében közel 4 milliárd forint közvetett állami támogatás került a TAO kedvezményből.

A TAO támogatási rendszer a sportági szakszövetségeken keresztül mindemellett a versenyeztetési költségek jelentős mértékű csökkentéséhez is hozzájárul, amely további segítséget ad elsősorban a kisegyesületeknek. Versenyeztetés jogcímen több mint 1500 egyesület, mintegy 2,7 milliárd forintot használhatott fel az első támogatási időszakban.


Ócsa Város SE  15 226 896 Ft jóváhagyott támogatásban részesül.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése